VAKANTIE: Vanwege de feestdag worden bestellingen op maandag 20 mei niet verzonden. De site blijft open voor bestellingen.

1/10 ounce Australische Lunar serie

De Perth Mint Lunar Series (I en II) is gebaseerd op de Chinese 12-jaarlijkse Lunar kalender die teruggaat tot 2600 v. Chr.

Ze zijn geslagen uit .9999 fijn goud en worden uitgegeven als wettig betaalmiddel onder de Australian Currency Act 1965. De series zijn populair bij zowel verzamelaars als investeerders over heel de wereld vanwege de fijnheid en worden door velen beschouwd als een van de mooist ontworpen munten ter wereld.
Sorteer op:

Elk muntontwerp viert een van de twaalf dieren die bij dat specifieke maanjaar horen.

De munten zijn geslagen in .9999 fijn goud en worden uitgegeven als wettig betaalmiddel onder de Australian Currency Act 1965.

De Australian Gold Lunar Series I begon in 1996 (Jaar van de Muis) en eindigde in 2007 (Jaar van het Varken).

Na de onverwachte populariteit van de eerste serie, begon Serie II in 2008 (Jaar van de Muis) en zal voortduren tot 2019 (Jaar van het Varken).

Hoewel de Lunar-serie van 1oz het populairst is, zijn ze in de loop der jaren in verschillende maten geslagen, van 1/20oz tot 1kg (32,15oz). Op de voorzijde van de munten staat de portretfoto van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II.