HOGE VRAAG: Door de hoge vraag naar orders streven we ernaar om orders binnen 3 dagen te versturen - Klik hier voor onze laatste coronavirus update.

Gratis, verzekerde levering in heel Europa

Open menu Sluit menu Menu
Open menu grafieken Sluit menu grafieken Grafieken

Bel ons: 0800 098 7603. Van maandag t/m vrijdag tussen 10 uur 's morgens en 7 uur 's avonds.

Nu ook in Europa gratis verzekerde levering

Ounce Gram
Goud € 1.743,59 € 56,058
Zilver € 24,755 € 0,7959

Laatst bijgewerkt: 00:54 CEST 07/08/20

£ $

Zuid-Afrikaanse Krugerrand munten


De gouden Krugerrand munt beschikt is de oudste en meest bekende officiële belegginsmunt ter wereld. De Krugerrand is wereldwijd een bekende en populaire gouden beleggingsmunt. 

Deze munt dankt de rossige kleur aan de toevoeging koper. De gouden Krugerrand is zonder twijfel de meest bekende gouden munt ter wereld. Deze munt werd geïntroduceerd in 1967 om de goudmarkt in Zuid-Afrika te stimuleren. Op de voorzijde van deze munt staat Paul Kruger afgebeeld. Paul Kruger transformeerde het failliete Transvaal tot een rijke en sterke Boerenstaat. 

Op de keerzijde van deze munt is een springbok afgebeeld. Dit is het nationale symbool van Zuid-Afrika. Dit is tevens een verwijzing naar Witwatersrand, een bergketen in Zuid-Afrika. 40% van al het goud wereldwijd is afkomstig van deze bergketen.

De gouden Krugerrand munt is beschikbaar in verschillende maten waaronder: 1 troy ounce, 1/2 troy ounce, 1/4 troy ounce en 1/10 troy ounce. GoldByPost heeft alle maten beschikbaar.