Gratis, verzekerde levering in heel Europa

Open menu Sluit menu Menu
Open menu grafieken Sluit menu grafieken Grafieken

Bel ons: 0800 098 7603. Van maandag t/m vrijdag tussen 10 uur 's morgens en 7 uur 's avonds.

Nu ook in Europa gratis verzekerde levering

Ounce Gram
Goud € 1.524,73 € 49,021
Zilver € 20,960 € 0,6739

Laatst bijgewerkt: 18:58 CET 24/01/21

£ $

Veelgestelde vragen


Om u te helpen, hebben we hieronder de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Voor overige vragen kunt u contact met ons opnemen via: 0800 098 7603.


Levering

Betalingen

Producten en diensten

LEVERING

Hoeveel kost de levering?

Al uw bestellingen worden gratis aan huis geleverd. Als de betaling voor 2 uur ’s middags is ontvangen wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden. In sommige gevallen kunnen identiteitsdocumenten worden gevraagd, dit kan de levering mogelijk vertragen.

Voor klanten buiten de Europese Unie kunnen andere douaneregelingen van toepassing zijn. Voor meer informatie over invoerrechten en belastingtarieven raden wij u aan contact op te nemen met uw locale douane-expediteur.

Als u uw pakket bij de douana weigert, bent u aansprakelijk voor eventuele metaalbewegingen en retourkosten.
Bekijk onze leveringsopties voor meer informatie over een versnelde levering.

Terug naar veelgestelde vragen


Hoe wordt de bestelling verzonden?

Al uw bestellingen worden veilig en verzekerd aan huis geleverd, een handtekening bij ontvangst is vereist. Uw pakket wordt verzonden met de Royal Mail en overgedragen aan Post Nederland. Als u voor een versnelde levering kiest wordt uw pakket verzonden met FedEx.
Voor bestellingen met een waarde van €250 of hoger ontvangt u een ‘track and trace nummer’. U kunt de levering van uw bestelling zelf bijhouden. GoldByPost is verzekerd voor goederen in vervoer, de maximale dekking per pakket is €30.000.
Let op: Pakketten zijn verzekerd tot ervoor getekend is op het afleveradres. GoldByPost kan niet aansprakelijk worden gesteld voor paketten die eenmaal zijn ondertekend op het werkadres of op het residentaladres met meerdere personen.

Terug naar veelgestelde vragen


Kan ik mijn leveradres veranderen?

In verband met veiligheidsprocedures is het niet mogelijk uw leveradres te veranderen. Naar aanleiding van verschillende pogingen tot frauduleuze transacties levert GoldByPost uitsluitend op uw geregisteerde woonadres.

Terug naar veelgestelde vragen


Wat gebeurt er als niemand thuis is bij de levering?

De postberzorger laat een kaart voor uw achter. U kunt uw pakket afhalen bij uw dichtsbijzijnde postkantoor. Neem hiervoor het afhaalbericht en uw legitimatiebewijs mee.

Terug naar veelgestelde vragen


Hoe kan ik mijn pakket volgen?

Voor bestellingen met een waarde van €250 of hoger ontvangt u een track en trace code per e-mail, nadat wij uw pakket hebben verzonden. U kunt uw pakket met de track en trace code zelf volgen.

Terug naar veelgestelde vragen


Hoelang duurt de levering?

De levertijd is afhankelijk van waar u woont. Bestellingen met een waarde oplopend tot €1.499 worden binnen 4-6 werkdagen geleverd. Bestellingen met een waarde van €1.500 of hoger worden binnen 3 werkdagen geleverd.

Terug naar veelgestelde vragen


BETALINGEN

Kan ik online betalen met een Debit- of Creditcard?

Bedragen tot €20.000 kunnen online worden betaald met een betaalpas (Debit- of Creditcard). U kunt uw bestelling ook betalen door middel van een overschrijving per bank. Klik hier voor meer informatie over betaalmethodes.

Terug naar veelgestelde vragen


Zijn er identiteitsdocumenten vereist?

Het is mogelijk dat aanvullende identificerend documenten worden gevraagd, zoals een recent bankafschrift een een identiteitsdocuments zoals een passpoort of rijbewijs. De vaststelling van identiteit is ingesteld om fraude en andere vormen van criminaliteit tegen te gaan.

Terug naar veelgestelde vragen


Wordt er btw geheven over beleggingsgoud?

In 1998 is beleggingsgoud door de Europese Unie in de gehele eurozone vrijgesteld van btw. Dit geld voor goudbaren met een zuiverheid van tenminste 99.5% goud, en gouden munten met tenminste 90% goud.

Zilver, platinum en palladium worden door de overheid gezien als industriële grondstoffen en daarom niet geclassificeerd als belegging. Zilver, platinum en palladium producten worden belast met 21% btw.

Terug naar veelgestelde vragen


Wat is een 3D Secure betaling?

Een 3D secure betaling is een transactie waarbij u niet alleen het kaartnummer invult, maar ook een code of wachtwoord invult. Dit is een extra verificatie om er zeker van te zijn of u diegene bent die betaalt.

Terug naar veelgestelde vragen


Waarom verandert de prijs?

Als u het product in de catalogus bekijkt wordt de ‘vanaf’ prijs weergegeven, dit is de laagst beschikbare prijs. De prijs van het product hangt af van de hoeveelheid. Wilt u de prijs per eenheid zien? Klik dan op het desbetreffende product, de eenheidsprijs wordt weergegeven aan de rechterzijde.

Terug naar veelgestelde vragen


Waarom is de prijs hoger als de spot prijs?

De prijzen voor goud en zilver zijn gebaseerd op de spotprijs. De spotprijs is de actuele marktprijs voor een grondstof en wordt gevorm door vraag en aanbod op de edelmetaalmarkt.

Op ieder product wordt een premie in rekening gebracht, GoldByPost heeft verschillende producten beschikbaar tegen een lage premies. Houd er rekening mee dat kleinere baren tegen hogere premies worden verkocht. Productiekosten en de kosten voor het testen van baren is relatief hoog voor kleine eenheden.

Terug naar veelgestelde vragen


Krijg ik een bevestiging van de betaling?

Als de betaling is ontvangen, ontvangt u een e-mail bevestiging. U ontvangt een vervolg e-mail zodra uw pakket is verzonden.


PRODUCTEN EN DIENSTEN

Ontvang ik een certificaat bij mijn bestelling?

GoldByPost verkoopt uitsluitend goudbaren met een zuiverheid van 99,99%, Iedere baar wordt geproduceerd door London Bullion Market Association (LBMA) geaccrediteerde producenten.

Ledere baar beschikt over een uniek serienummer, nieuwe baren worden geleverd met een bijbehorend certificaat van echtheid. Sommige zilverbaren worden geleverd met een certificaat van echtheid.

De reguliere beleggingsmunten worden zonder certificaat van echtheid geleverd.

Terug naar veelgestelde vragen


Kan ik de producten terugverkopen?

U kunt uw baren en munten gemakkelijk aan ons terugverkopen. Wij verzoeken u telefonisch contact met ons op te nemen om de prijs te vergrendelen. Wij verzoeken u de producten dezelfde dag nog te versturen.

Terug naar veelgestelde vragen


Kan ik scrap goud/ zilver verkopen?

U kunt oud goud en zilver aan ons verkopen. Onder ‘scrap’ verstaan wij gouden en zilveren sieraden. Zilverbaren die niet beschikken over een LBMA keurmerk worden ook als scrap gekocht.

Terug naar veelgestelde vragen