VAKANTIE: Vanwege de feestdag worden bestellingen op maandag 20 mei niet verzonden. De site blijft open voor bestellingen.

London Bullion Market Association (LBMA)


De London Bullion Market Association (LBMA) werd in 1987 opgericht door de toenmalige toezichthouder van de markt, namelijk de Bank of England. Het is de handelsvereniging voor de 'vrij verkrijgbaar' goud- en zilvermarkt in Londen. De vereniging is verantwoordelijk voor de regulering van gebieden als raffinagestandaarden,handelspraktijken, en de certificering van het edelmetaal dat gebruikt wordt om gouden en zilveren baren en munten te produceren.


Als de belangrijkste autoriteit op de goud- en zilvermarkt, bezit de LBMA de intellectuele eigendomsrechten op de zilver- en goudkoersen die tweemaal per dag worden vastgesteld. Een gemeenschappelijke handelsprijs wordt vastgesteld in Britse ponden (GBP) sterling, dollars (USD) en euro's (EUR) door de ICE Benchmark Administration (IBA) om 10:30 GMT en vervolgens nogmaals om 15:00 GMT. Deze in 2015 gelanceerde elektronische methode heeft de 'London Gold Fix' die vanaf 1919 werkzaam was.


LBMA Lidmaatschap

De London Bullion Market Association bestaat uit meer dan honderdtwintig bedrijven uit de hele wereld die connecties hebben met de Londense goud- en zilvermarkt. Handelaren, makelaars, raffinaderijen, mijnbouwbedrijven en analysebedrijven zijn een aantal van de bedrijfsleden van de LBMA.

Sommige leden van de London Bullion Market Association worden geclassificeerd als "Market Makers". Market Makers zijn leden van de LBMA die verantwoordelijk zijn voor het noteren van bied- en laatkoersen aan elkaar gedurende de werkdag in Londen, voor overeengekomen minimumhoeveelheden in goud en zilver om de prijs te bepalen.


LBMA Good Delivery Rules

De Good Delivery Rules van de LBMA worden beschouwd als de internationale standaard voor goud en zilver.

De standaard LBMA goudbaar weegt ongeveer 400 troy ounces, en moet een minimale zuiverheid hebben van 995,0 delen per duizend fijn goud (99,5%). Ze moeten gemarkeerd zijn met een serienummer, het keurmerk van de raffinadeur, het gehalte en het productiejaar.

Zilverstaven moeten 999,0 deeltjes per duizend zilver (99,9%) bevatten en dezelfde merktekens dragen.


LBMA Good Delivery List

Het is alleen maar vanzelfsprekend dat een investeerder verzekerd wil zijn van de kwaliteit van zijn goudbaren en wil weten of zijn beleggingsgoud voldoet aan de Good Delivery normen die door de LBMA zijn vastgesteld. De Good Delivery List is een regelmatig herziene lijst van de raffinaderijen die zich houden aan de industrienormen die door de LBMA zijn erkend. De lijst wordt algemeen aanvaard als referentiepunt bij het zoeken naar een kredietwaardige, hoogwaardige goudraffinaderij.

Gezien GoldByPost streeft naar kwaliteit, staan drie van onze goudstavenleveranciers - PAMP, Heraeus en Metalor - niet alleen op de Good Delivery List, maar zijn zij tevens drie van de slechts vijf geaccrediteerde Good Delivery Referees; bedrijven die de bevoegdheid hebben raffinaderijen op de lijst te controleren, te beoordelen en te adviseren om ervoor te zorgen dat zij zich houden aan de LBMA-normen.

linkedin