NATIONALE FEESTDAG: Vanwege een Britse feestdag is ons klantenserviceteam op maandag 27 mei niet beschikbaar. De website blijft open voor bestellingen.

Redenen om in goud te investeren


How to Buy Gold - Buy Physical Gold

Op basis van de geschiedenis kan worden verondersteld dat goud van
meerwaarde is gedurende economische stagnerende tijden. Sinds de crisis
in 2008 is het vertrouwen in het bankwezen ernstig aangetast en nog steeds
voelbaar. Opvallend is dat verschillende klanten een deel van hun spaargeld
overgeheveld hebben naar kleinere banken of hun spaargeld in aandelen
of goud hebben geïnvesteerd.

Ondanks de ontwikkelingen die zich hebben voorgedaan op de internationale
belegginsmarkt, is de goudwaarde behouden gebleven. Sterker nog, de waarde
van goud is over de afgelopen vijfentwintig jaar toegenomen. Omwille van deze
reden kan goud een gunstig onderdeel uitmaken van ieders investerings-portfolio
en bijdragen aan het behoud van uw rijkdom.


Ultieme zekerheid

Why Buy Gold? The Ultimate Insurance

Het bezitten van goud kan u de zekerheid bieden gedurende turbulente economische tijden. De vraag blijft, waar is uw spaargeld het veiligst?
Deze vraag wordt steeds vaker beantwoord met GOUD.

Over de laatste tien jaar zijn de leefkosten explosief toegenomen. Deze
toename staat niet in verhouding met de toename van arbeidsloon. Daarbij
komt dat banken lage rentepercentages aanbieden en het afsluiten van een
lening bijna onmogelijk is zonder eigen vermogen. Dit is een van de redenen
waarom GoldByPost in korte tijd enorm is gegroeid. Goud biedt een hogere
zekerheid in vergelijking tot andere investeringen. Goud is bestendig tegen
economische onzekere tijden. Het is waarschijnlijk dat de goudwaarde
toeneemt wanneer de waarde van vastgoed en aandelen afneemt.

Wereldwijd wordt beleggen in goud als beschermingsmiddel tegen inflatie
gezien. Dit is een van de meest betrouwbare manieren om u te helpen bij
het behouden van uw vermogen. Goud is een tijdloze bezitting. Banken
kunnen als reactie op een financieel dieptepunt, grote hoeveelheden geld
drukken die niet in verhouding staan met de daadwerkelijke economische
groei. Als reactie hierop ontstaat inflatie, de waarde van geld daalt en de
koopkracht neemt af. Goud is in tegenstelling tot geld niet oneindig,
hierdoor is goud niet gevoelig voor inflatie op de manier dat geld is.

.


Het beschermen van uw rijkdommen

Ten gevolge van de crisis in 2008, zijn spaarders gaan nadenken over de mogelijke alternatieven voor het genereren van een hoger rendement. Goud biedt een veilige haven voor spaarders die hun vermogen willen beschermen, de waarde van goud behoud te allen tijden een significante waarde. Een goudinvestering heeft in tegenstelling tot andere investeringsvormen een laag risico en draagt hierdoor bij aan het behoud van uw vermogen.

Het onvoorspelbare klimaat in de eurozone en de spanningen ten gevolge van de Brexitonderhandelingen kunnen aanwijzingen zijn voor een voortdurende stijging van de goudprijs. Desondanks zijn deze ontwikkelingen niet noodzakelijkom goud als een gunstige investeringsmogelijkheid te zien. Goud kan worden gezien als niet-speculatief, veilig en langetermijninvestering die een veilige haven biedt voor uw spaargeld. Het bezitten van goud biedt u een unieke en interessante toevoeging aan uw investerings-portfolio, en helpt u uw risico te spreiden. Goud biedt perspectief wanneer andere investeringen zoals aandelen, vastgoed en valuta’s een kritiek punt bereiken.

.


Het gedeeltelijk onder controle houden van uw rijkdommen

Het bezitten van fysiek goud geeft u meer controle bij het beheersen van uw investering. Door het buiten beschouwing laten van een derde partij houdt u de touwtjes zelf in handen.

Door uw spaargeld te investeren schakelt u de invloed van banken uit, waardoor uw geld niet gevoelig is voor inflatie.

Het behoud van controle over uw investering kan alleen worden verkregen met fysiek goud, dit geldt niet voor EFT’s. Om de controle over uw investering te handhaven raden wij u aan na te denken waar u uw goederen opslaat en de toegankelijkheid daarvan. Het vrijmaken van uw investering kan gemakkelijk gerealiseerd worden door contact op te nemen met een van de vele goudhandelaren.

.


Het verloop van de goudmarkt

.

.

Na de financiële crisis die zich afspeelde in 2008-2009 is de goudprijs aanzienlijk gestegen. Zoals weergegeven in bovenstaande grafiek, bereikte de goudwaarde een piek in 2011. Dit werd veroorzaakt doordat de trend van de goudmarkt veranderde van een opwaartse in een neerwaartse. Tijdens een opwaartse trend van de goudkoers stijgen de koersen van aandelen, dit kan veranderen in een neerwaartse trend van de goudkoers wanneer de economie in een slechte toestand verkeerd.

De neerwaartse trend op de aandelenmarkt bereikte zijn dieptepunt eind 2015, de goudprijs bleef echter stijgen. Door economische en politieke onzekerheden zoals ontwikkelingen rond de Brexit en de verkiezingen in de Verenigde Staten bleef de stijgende goudprijs voorduren in 2016. Ook in het jaar 2017 bleef de goudprijs toenemen, dit was een reactie op de nucleaire dreigingen die plaatsvonden tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea. In 2018 werd ook op de aandelen-markt een piek bereikt. In juni 2019 begon de aandelenmarkt te stagneren, desondanks bleven goudprijzen stijgen. Aangenomen kan worden dat goudprijzen in de aanloop naar de Brexit nog verder zullen stijgen.

Door de huidige handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China houdde stijgende goudprijs aan. Spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran heeft ook een positieve werking op de goudprijs gehad. Goud heeft een nieuw record bereikt met een waarde van $1,400 per troy ounce. De Brexit en het aanstaande vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie is opnieuw uitgesteld. Deze situatie heeft tot op heden de goudprijs enorm beïnvloed en naar waarschijnlijk blijft dit nog wel even voortduren.

De stijgende goudprijs maakt investeerders die momenteel actief zijn in andere beleggingsvormen onzeker. De vraag is, hoe ontwikkeltdeze situatie zich verder? Hoewel de onzekerheid in de aanloop naar Brexit voornamelijk effect heeft op Groot-Brittannië, zal dit ook sporen nalaten op de Europese markt.

Zoals met elke investering, is er geen zekerheid dat huidige trends zich blijven voortzetten. Het feit dat de goudprijs enorm is toegenomen is geen garantie voor een aanhoudende verhoging van de goudprijs. Door uw eigen onderzoek te doen en het nieuws en de actualiteiten bij te houden leert u de goudprijs te begrijpen, en dat helpt u bij het maken van uw beslissing.

Koop goud als veilige haven voor uw spaargeld en als winstgevende investering. Als u ervan overtuigd bent dat de huidige financiële moeilijkheden zich zullen voortzetten, is het waarschijnlijk dat de goudprijs blijft toenemen.

Klik hier om voor de actuele valuta’s en prijs grafieken.

.


De vraag naar goud- de wereldwijde vraag naar goud behaalt nieuw record

Een andere belangrijke factor om in overweging te nemen is vraag en aanbod van goud. Wereldwijd werd in 2018 een record bereikt in de vraag naar goud omdat de centrale banken hun aankopen fors verhoogden. Verschillende landen zijn al sinds de economische crisis in 2008 bezig met het verhogen van hun goudreserves.

Uit statistieken van de ‘World Gold Council’ blijkt dat jaar in jaar uit de vastgestelde goud- en zilverprijs toeneemt. Een van de redenen waarom de zilverprijs toeneemt, is omdat deze grondstof wordt gebruitk voor industriële doeleinden. Investeerders wordt aangeraden om eveneens goud te kopen als uitbreiding van hun investeringsportfolio.

.


Conclusie

Niet alleen investeerders, maar ook de centrale banken vertonen enorme interesse in goud.
Onderschat de waarde van goud niet en overweeg of deze investeringsvorm interessant
is voor u.

Een goud investering is mogelijk voor iedereen, door de verschillende beschikbare maten
kunt u vandaag al een aankoop kunnen doen

Voor landen die een economische ramp ineenstorting hebben meegemaakt (e.g. Duitsland,
India en Rusland), is het gebruikelijk om goud te bezitten. Dit is om rijkdommen te behouden
en de financiële positie te beschermen.

GoldByPost adviseert om maximaal 10% van uw liquide vermogen in goud te investeren.
Diversiteit in uw investeringsportfolio vermindert het risico binnen uw beleggingsportefeuille.


Voor vragen kunt u telefonisch contact met ons opnemen via : 0800 098 7603 . Ons klantenserviceteam helpt u graag verder met al uw vragen. U kunt ons ook mailen via support@goldbypost.nl, wij beantwoorden uw email zo spoedig mogelijk.

linkedin